International Stafford Match 2017

Varje år i oktober månad så hålls det en internationell utställningslagtävling i Holland, nämligen International Stafford Match. Man tävlar i lag om åtta deltagare, fyra tikar och fyra hanar per lag. Varje lag skall ha två tikar och två hanar som är under 2 år, samt två tikar och två hanar som är över 2 år. Laget skall dessutom ha ett reservekipage per ålderskategori och kön (det vill säga fyra stycken reservekipage).
Sverige var för första gången med och deltog 2015 och vi deltog även år 2016 där vi slutade på en stark femteplats av tretton deltagande länder . Vi hoppas givetvis att det finns intresse för att få ihop ett lag så vi kan delta även detta år.
Utställningen har bytt helg under detta år från första helgen i oktober till sista helgen i samma månad (28-29/10) på grund av att den krockar med en annan utställning som samma arrangör ansökt om tidigare (enligt regler får inte samma rasklubb hålla två utställningar på samma datum).

Hur gör man för att delta?

Steg ett är att alla som vill anmäla sitt intresse till att representera det Svenska laget i Holland måste vara medlemmar i Svenska Staffordshire Bull Terrierklubben (SSBTK).

Steg två är att man skickar ett mail till mig, Carina, på carinasjogren82@hotmail.com och i ämnesraden skriver ”Anmälan Match Show”. I mailet så skriver man vilken/ vilka hundar man vill anmäla intresse för så vi kan börja föra statistik för dem. Är man intresserad av att samåka så kan man även skriva det i mailet så är det lättare att framföra det när laget sätts ihop.

För att ett lag skall kunna väljas ut rättvist så kommer poäng från alla utställningar man har deltagit i från dagen efter rasspecialen i Gränna 2016 fram till årets rasspecial i Gränna år 2017 att räknas samman (d.v.s. rasspecialen räknas in samma år som man ansöker till laget). Tidigare har vi haft andra datum för deadline men det har blivit tajt inpå resan att ordna allt det praktiska. En till anledning till att datumen ändrats är att BIS vinnaren från Gränna direktkvalificerar till Stafford Match laget (se nedan) och kan på så sätt få information redan på rasspecialen.
Alla svenska utställningar, nationella, internationella, rasspecialen samt vinterspecialen räknas på samma sätt (utöver BIS i Gränna, se nedan) oavsett antal anmälda hundar. I bästa hane och bästa tik ger placeringarna följande poäng;

* 1a plats ger 5 poäng
* 2a plats ger 4 poäng
* 3e plats ger 3 poäng
* 4e plats ger 2 poäng

Skulle laget inte fyllas av hundar som samlat poäng i bästa hane/ tikklass så kommer antal CK avgöra vilka hundar som kvalificerar sig.
BIR vinnande hundar får tillgodoräkna sig 10 poäng extra per utställning.
BIM vinnande hundar får tillgodoräkna sig 5 poäng extra per utställning.

Blir man Best in show (BIS) på den årliga rasspecialen i Gränna så direktkvalificerar man till det lag som representerar Sverige i Holland.

Genom att räkna ut vilka hundar som fått flest poäng under denna period så kan vi avgöra vilka som kommer att bli tillfrågade att representera laget. Tackar de med flest poäng nej så kommer turen gå vidare till den med näst flest poäng etc.
Samma helg som lagtävlingen äger rum så är det en annan utställning på samma ställe i Holland, en clubmatchshow, de ligger på varsin dag den 28-29e oktober. Mer information om båda utställningarna kommer att finnas på facebook om man söker på sidan Dutch Staffordshire Bull Terrier Club (SBTCN) där man sedan kan leta sig vidare.
Information hittas även på http://sbtcn.nl/. Holländska staffordshire Bull Terrierklubben (SBTCN) har dock som krav att alla deltagande laghundar deltar i clubmatchshowen dagen efter Stafford Match.
Vad man bör ha i åtanke innan man skickar in en anmälan till att representera det svenska laget är att alla kostnader för utställningen betalas av de som tävlar. Det innebär resa, boende, mat, anmälningskostnad och allt som kan tillkomma utöver detta. Hotellet som utställningarna hålls på är Van der Valk hotel Tiel ( https://www.hoteltiel.nl/ ).

Vid intresse eller frågor så kan ni maila eller ringa Carina Sjögren
carinasjogren82@hotmail.com eller 0704 – 97 46 47.

Väl mött och välkommen med en anmälan // Carina