International Stafford Match

Svenska laget som åker till Holland 20181006

 

Varje år i oktober månad så hålls det en internationell utställningslagtävling i Holland, International Stafford Match. Man tävlar i lag om åtta deltagare, fyra tikar och fyra hanar per lag. Varje lag skall ha två tikar och två hanar som är under 2 år, samt två tikar och två hanar som är över 2 år. Laget skall dessutom ha ett reservekipage per ålderskategori och kön (det vill säga fyra stycken reservekipage).
Sverige var för första gången med och deltog 2015, och vi har varit representerade sedan dess.

Hur gör man för att delta?
Alla som vill anmäla sitt intresse till att representera det Svenska laget i Holland måste vara medlemmar i Svenska Staffordshire Bull Terrierklubben (SSBTK).

Steg två är att man skickar ett mail till mig, Carina, på carinasjogren82@hotmail.com och i ämnesraden skriver ”Anmälan Match Show”. I mailet så skriver man vilken/ vilka hundar man vill anmäla intresse för så vi kan börja föra statistik för dem. Är man intresserad av att samåka så kan man även skriva det i mailet så är det lättare att framföra det när laget sätts ihop.

För att ett lag skall kunna väljas ut rättvist så kommer poäng från alla utställningar man har deltagit ifrån dagen efter rasspecialen föregående år till innevarande år som Stafford Match hålls (dvs. i dagsläget så dagen efter rasspecialen i Gränna 2017- rasspecialen 2018). Slutdatum för anmälan är satt till samma dag som utställningen i Gränna samma innevarande år som tävlingen hålls för att anmälan till Match Showen går ut i september och laget måste hinna sättas ihop innan dess.

Alla svenska utställningar, nationella, internationella, rasspecialen samt vinterspecialen räknas på samma sätt (utöver BIS i Gränna, se nedan) oavsett antal anmälda hundar. I bästa hane och bästa tik ger placeringarna följande poäng;

* 1a plats ger 5 poäng
* 2a plats ger 4 poäng
* 3e plats ger 3 poäng
* 4e plats ger 2 poäng

BIR vinnande hundar får tillgodoräkna sig 10 extra poäng per utställning.
BIM vinnande hundar får tillgodoräkna sig 5 extra poäng per utställning.
Blir man Best in show (BIS) på den årliga rasspecialen i Gränna så direktkvalificerar man till det lag som representerar Sverige i Holland 2016.

Genom att räkna ut vilka hundar som fått flest poäng under denna period så kan vi avgöra vilka som kommer att bli tillfrågade att representera laget. Tackar de med flest poäng nej så kommer turen gå vidare till den med näst flest poäng etc.

Samma helg som lagtävlingen äger rum så är det en annan utställning på samma ställe i Holland, de ligger på varsin dag. Mer information om båda utställningarna finna på facebook om man söker på sidan International Stafford Match. Information hittas även på http://sbtcn.nl/

Vad man bör ha i åtanke innan man skickar in en anmälan till att representera det svenska laget är att alla kostnader för utställningen betalas av de som tävlar. Det innebär resa, boende, mat, anmälningskostnad och allt som kan tillkomma utöver detta.
Mer information om boende och plats för 2018 kommer att komma senare då den holländska staffeklubben arbetar för att hitta nya lokaler för i år.

Vid intresse eller frågor så kan ni maila eller ringa lagledare
Carina Sjögren carinasjogren82@hotmail.com eller 0704 – 97 46 47.
Väl mött och välkommen med en anmälan // Carina