Uppfödarkommitténs presentationer

img_5162

Hej!
Jag heter Emma Josefsson och är sammankallande i UK. Jag är 30 år gammal och bor med Mikael och våra två glada staffar i Örby, som ligger utanför Borås. Vi föder upp staffar i mycket liten skala under kennelnamnet Blondietales och planerar vår andra kull under 2016.
Jag arbetar som läkare och påbörjar snart min specialistutbildning inom anestesi- och intensivvård. Avel och genetik har alltid intresserat mig, innan jag bytte bana till hunderiet så var det i hästvärlden jag befann mig, där man ju t.ex. länge använt sig av avelsindex, vilket mer och mer börja komma även när det gäller hundavel, ett spännande område!
Jag har också fördjupat mig inom klinisk genetik och immunologi inom ramen för min utbildning, två områden som intresserar mig lite extra.
Jag är säker på att det kommer bli ett lärorikt och substansfyllt år för oss i UK. Jag hoppas inte minst på stor uppslutning kring våra uppfödarmöten, vi vill ta del av era åsikter för att kunna göra ett bra jobb för klubben och rasen!
Nu kör vi! 🙂


DSC_0015

Jag heter Åsa Lowejko och jag bor tillsammans med min man Leo, våra tre barn och staffarna Illy, Lisa, Sussie och Ludwig i en liten by som heter Lommaryd, mitt på Småländska höglandet. Leo och jag har i snart 10 år fött upp staffar under kennelnamnet Heart Staff.
Vår första staff Poorman´s Moonshadow ”Ebba” kom till oss för 13 år sedan och genom henne utvecklades snart en stor kärlek för rasen. Staffen är social, energisk, modig, glad och extremt människokär, vilket passar oss utmärkt. Våra staffar är främst fullvärdiga familjemedlemmar, men jag har också tränat och tävlat Agility på amatörnivå.
Vi gjorde under våra första år som uppfödare flera importer från England, vilka till stor del ligger till grund för vår avel i dag. Mr Stephen & mrs Sandra Swift på kennel Longdrive i England blev inte bara mycket goda vänner utan fungerade också som våra mentorer, vilket var mycket värdefullt för oss som nya uppfödare. Att kunna ge stöd och dela med sig av erfarenheter, ser jag som en mycket viktig del i arbetet som uppfödare och detta är en av anledningarna till att jag beslutat mig för att arbeta i UK. Dessutom har jag ett stort intresse för hälsofrågor och önskar att genom arbetet i UK kunna bidra till att vi uppfödare gemensamt och enat, fortsätter arbeta aktivt för att främja staffens fysiska och mentala hälsa.
Hoppas på ett gott samarbete under 2016. Tveka inte på att höra av er vid frågor och funderingar!


12674195_10154119551667160_723271160_nHej på er!
Mitt namn är Malin Ask och jag lever tillsammans med min familj i en liten ort utanför Skara. Jag och min sambo har kennel Rascalstaff och till våren fyller vår första kull 3 år. Jag har tidigare suttit i styrelsen och ser fram emot att fortsätta jobba för vår fina rasklubb. Hundar och ideellt arbete har alltid varit en stor och naturlig del i livet. Redan som liten spenderade jag många timmar på brukshundsklubben då min mamma var en aktiv schäferuppfödare och detta intresse blev sedan en stor del av mitt liv. Jag blev tidigt aktiv inom SBK och har sedan 2008 varit instruktör vilket jag fortfarande tycker är fantastiskt roligt. Mitt största engagemang har dock blivit inom hundars mentalitet och till sommaren är det dags för testledarutbildning. Det var genom SBK som jag träffade på staffen för första gången och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet! Deras fantastiska personlighet och mångsidighet gör dem till den ultimata rasen för mig och jag är alltid väldigt stolt över att visa omvärlden vilken trevlig ras vi har! Vår första egna staff kom in i vårt liv 2010 och detta blev början på något nytt och spännande. Vi har haft turen att ha nära vänner och kollegor som varit ett stort stöd i vår start som uppfödare, något jag önskar att alla som föder upp hund ska få möjligheten till. Det finns så mycket kunskap och erfarenhet inom uppfödarkåren och har alla ett gemensamt mål att föra rasen framåt, även om våra vägar dit kan se olika ut. Jag önskar som medlem i UK bidra till att alla uppfödare känner sig hörda och att vi tillsammans med våra medlemmar kan samla vår kunskap och jobba framåt med respekt och ödmjukhet. UK ska vara en naturlig länk mellan uppfödare och rasklubb där informationen ska vara enkel och kontinuerlig, alla ska känna en delaktighet” Ser fram emot att jobba tillsammans med Er för vår fantastiska ras! Med vänliga hälsningar Malin