Vinter/Rasspecialen

För den oinvigde kan det förstås vara svårt att få grepp om vad som menas med vinterspecial och rasspecial, här kommer därför en liten förklaring!

Vinterspecialen är en nationell inomhusutställning, anordnat av klubben. Den går av stapeln första helgen i februari månad och vi tar in rasspecialister att döma hundarna. På denna utställning brukar dessutom inofficiella ”skojklasser” hållas, exempelvis maskeradklass, parklass och bästa trix. VS (vinterspecialen) anordnas på olika platser i landet.

Rasspecialen är en nationell utomhusutställning, anordnat av klubben. Till skillnad från VS, bortsett från den uppenbara (att den är utomhus) så anordnas dessutom klubbmästerskap i  agility, lydnad och rallylydnad och pågår således under en hel helg. Den är dessutom sedan x-antal år tillbaka alltid belägen i Gränna, Jönköping. Vi tar in rasspecialister att döma hundarna, och då vi kan stoltsera med att ha världens största rasspecial här i Sverige används 5 domare och ringar till en enda ras! Ett år med rekordmånga 425 anmälda hade vi 6 domare och ringar (varje domare får döma max 80 hundar).

Vi har alltså 2 officiella rasklubbsutställningar årligen med möjlighet att vinna CERT!

Rasspecialerna annonseras i god tid här på hemsidan och i klubbtidningen Staffetten!

För att ge dig en bättre inblick i vad rasspecialen som så många talar om är för något, så har vi därför denna fina film från 2018års upplaga att visa.

 

Resultat från tidigare specialer
Rasspecialen 2018
Vinterspecialen 2018
Rasspecialen 2017
Vinterspecialen 2017
Bildgalleri Best In Show-vinnare
Bildgalleri Klubbmästare och Brains & Beauty