Vinter- & Rasspecialen

På grund av rådande omständigheter kring covid-19 så har styrelsen beslutat att Rasspecialen 2021 i Gränna kommer att ställas in.

Due to the prevailing circumstances regarding covid-19, the board has decided that the special 2021 in Gränna will be canceled.

—————————————————————————————————————

Information från SSBTK gällande Corona och Rasspecialen 2021
Som ni kanske förstår är det svårt för oss att i dagsläget svara på om rasspecialen 2021 kommer kunna genomföras med hänsyn till COVID-19.

Det planeras för ett genomförande, med samma domarupplaga som 2020års inbjudna (bortsett från ett återbud), helgen 2-4 juli.

Vi har satt ett datum för när beslut måste tas för att ett genomförande skall vara möjligt att hinna adimistreras och det är på styrelsemötet 1 maj. Vi får hoppas att läget ser ljusare ut då!

Viktigt – nytt för i år! 
Om man vill ha en katalog för helgen rekommenderar vi att man förköper en. Det kommer tryckas ett mycket begränsat antal kataloger utöver förköpta ex och vi reserverar oss för slutförsäljning.
Både av kostnadsmässiga skäl men även för miljöns skull är det bra om vi inte trycker upp mer än vad som går åt! 
Det finns 2 sätt att förköpa sin katalog:
– I samband med att man anmäler sin hund till utställningen via SKK internetanmälan. Glöm inte ta med den lilla ’biljetten’/kvittot som sitter bredvid nummerlappen när du hämtar ut katalogen i sekretariatet. 
-Betala 40kr till klubbens PG 22966-6 och märk betalningen med: ”Katalog förnamn efternamn”. Sista dag 5 juni.  Hämtas sedan i sekretariatet.


För den oinvigde kan det förstås vara svårt att få grepp om vad som menas med vinterspecial och rasspecial, här kommer därför en liten förklaring!

Domaren kollar hundens tänder, så ett tips är att träna på detta.

Vinterspecialen (VS) är en nationell inomhusutställning, anordnat av klubben. Den går av stapeln första helgen i februari månad och vi tar in rasspecialister att döma hundarna.
VS anordnas på olika platser i landet och vi brukar ha årsmötet i anknytning till arrangemanget. OM förutsättningarna för ett KM i Nose Work finns arrangeras även detta!

Rasspecialen är en nationell utomhusutställning, anordnat av klubben. Till skillnad från VS, bortsett från den uppenbara (att den är utomhus) så anordnas dessutom klubbmästerskap i agility, lydnad och rallylydnad och pågår således under en hel helg (första helgen i juli). Det koras dessutom en ”Brains and Beauty”, till den hund som sammantaget lyckats bäst på både utställningen och i lydnaden.
Den är sedan x-antal år tillbaka belägen i Gränna, Jönköping.
Vi tar in rasspecialister att döma hundarna och då vi kan stoltsera med att ha världens största rasspecial här i Sverige, används 5 domare och ringar till en enda ras! Ett år med rekordmånga 425 anmälda hade vi 6 domare och ringar (varje domare får döma max 80 hundar). Som ni förstår kan det alltså vara väldigt svårt att förutspå hur många anmälda varje domare får, vi gör alltid vårt bästa att så få domar ändringar sker.

Klämma och känna.

Vi har alltså 2 officiella rasklubbsutställningar årligen med möjlighet att vinna CERT!

Enligt klubbens statuter behöver man ha deltagit på rasspecialen (sommarspecialen) för att få vara med och tävla om Årets Utställnings Stafford.

Förutsättningarna för ett väl fungerande arrangemang kräver givetvis glada funktionärer vilket det alltid finns behov av! Vill du hjälpa till att tex ta ett pass i sekretariatet, eller stå en stund i vaccinationskontrollen? Tveka inte på att höra av dig till ssbtk.kassor@gmail.com

Vanliga frågor:

Måste man vara medlem?
Ja, för att delta på våra arrangemang så krävs medlemskap för svenskregistrerade tävlanden.

Får man komma som åskådare?
Ja, alla är välkomna!

Kostar det något att gå in?
Nej, det är fri entré.

Får man ha med sig hund som inte är anmäld?
Hundar över 4 månaders ålder med giltigt vaccinationsintyg enl. Svenska Kennelklubbens regler är välkomna. Glöm inte vaccinationsintyget!

Vad kommer det finnas för shopping?
Bortsett från klubbens egen shop som säljer profilartiklar samt utställningsset brukar det finnas ett antal försäljare som har både ras- och andra hundrelaterade produkter så som halsband, kläder, leksaker, tugg mm.

Har du frågor om våra utställningar, kontakta
Utställningskommittén! 

Om du är intresserad av att annonsera i katalogen eller på annat sätt sponsra arrangemang, kontakta PR-kommittén!

För att ge dig en bättre inblick i vad rasspecialen i Gränna som så många
talar om är för något, så har vi därför denna fina film från 2018års upplaga att visa.

Resultat från tidigare specialer

Vinterspecialen 2020

Rasspecialen 2019

Vinterspecialen 2019

Rasspecialen 2018

Vinterspecialen 2018

Rasspecialen 2017

Vinterspecialen 2017

Bildgalleri Best In Show-vinnare

Bildgalleri Klubbmästare och Brains & Beauty