Vinter- & Rasspecialen

OBS! Vinterspecialen 2022 inställd!
Uppdaterad 2021-12-31

Tyvärr har vi, efter de nya riktlinjerna från FHM pga coronapandemins utveckling, inget annat val än att ställa in Vinterspecialen 2022.

Ni som anmält era hundar, mejla kvittot på inbetalningen samt kontonummer till ssbtk.kassor@gmail.com för återbetalning. Rosettsponsorer kommer kontaktas för att få frågan om återbetalning eller om man vill behålla sin klass till nästa utställning.


För den oinvigde kan det förstås vara svårt att få grepp om vad som menas med vinterspecial och rasspecial, här kommer därför en liten förklaring!

Domaren kollar hundens tänder, så ett tips är att träna på detta.

Vinterspecialen (VS) är en nationell inomhusutställning, anordnat av klubben. Den går av stapeln första helgen i februari månad och vi tar in rasspecialister att döma hundarna.
VS anordnas på olika platser i landet och vi brukar ha årsmötet i anknytning till arrangemanget. OM förutsättningarna för ett KM i Nose Work finns arrangeras även detta!

Rasspecialen är en nationell utomhusutställning, anordnat av klubben. Till skillnad från VS, bortsett från den uppenbara (att den är utomhus) så anordnas dessutom klubbmästerskap i agility, lydnad och rallylydnad och pågår således under en hel helg (första helgen i juli). Det koras dessutom en ”Brains and Beauty”, till den hund som sammantaget lyckats bäst på både utställningen och i lydnaden.
Den är sedan x-antal år tillbaka belägen i Gränna, Jönköping.
Vi tar in rasspecialister att döma hundarna och då vi kan stoltsera med att ha världens största rasspecial här i Sverige, används 5 domare och ringar till en enda ras! Ett år med rekordmånga 425 anmälda hade vi 6 domare och ringar (varje domare får döma max 80 hundar). Som ni förstår kan det alltså vara väldigt svårt att förutspå hur många anmälda varje domare får, vi gör alltid vårt bästa att så få domar ändringar sker.

Klämma och känna.

Vi har alltså 2 officiella rasklubbsutställningar årligen med möjlighet att vinna CERT!

Enligt klubbens statuter behöver man ha deltagit på rasspecialen (sommarspecialen) för att få vara med och tävla om Årets Utställnings Stafford.

Förutsättningarna för ett väl fungerande arrangemang kräver givetvis glada funktionärer vilket det alltid finns behov av! Vill du hjälpa till att tex ta ett pass i sekretariatet, eller stå en stund i vaccinationskontrollen? Tveka inte på att höra av dig till ssbtk.kassor@gmail.com

Vanliga frågor:

Måste man vara medlem?
Ja, för att delta på våra arrangemang så krävs medlemskap för svenskregistrerade tävlanden.

Får man komma som åskådare?
Ja, alla är välkomna! (obs – under pandemin kan detta ändras, dubbelkolla innan!)

Kostar det något att gå in?
Nej, det är fri entré.

Får man ha med sig hund som inte är anmäld?
Hundar över 4 månaders ålder med giltigt vaccinationsintyg enl. Svenska Kennelklubbens regler är välkomna. Glöm inte vaccinationsintyget!

Vad kommer det finnas för shopping?
Bortsett från klubbens egen shop som säljer profilartiklar samt utställningsset brukar det finnas ett antal försäljare som har både ras- och andra hundrelaterade produkter så som halsband, kläder, leksaker, tugg mm.

Får man komma som åskådare?
Ja, alla är välkomna! (obs – under pandemin kan detta ändras, dubbelkolla innan!)

Jag vill bedriva försäljning, går det?
Ja, förutsatt att ditt företag innehar org.nr och F-skatt går det utmärkt! Klicka här för monterplatsförfrågan! (obs – under pandemin kan detta ändras, dubbelkolla innan!)

Har du frågor om våra utställningar, kontakta
Utställningskommittén! 

Om du är intresserad av att annonsera i katalogen eller på annat sätt sponsra arrangemang, kontakta PR-kommittén!

För att ge dig en bättre inblick i vad rasspecialen i Gränna som så många
talar om är för något, så har vi därför denna fina film från 2018års upplaga att visa.

Resultat från tidigare specialer

Vinterspecialen 2020

Rasspecialen 2019

Vinterspecialen 2019

Rasspecialen 2018

Vinterspecialen 2018

Rasspecialen 2017

Vinterspecialen 2017

Bildgalleri Best In Show-vinnare

Bildgalleri Klubbmästare och Brains & Beauty