Medlemsartiklar

Vill du ha din berättelse eller gratulation publicerad här? Skicka ett mail till ssbtkwebred@gmail.com med ditt material!
Vi publicerar även på klubbens facebooksida om inget annat anges.

För att få ditt material publicerat krävs medlemskap i klubben och raderas ej om inte så skulle önskas.
Observera att man skall äga rättigheterna till det material man skickar in, detta gäller även bilder. Skicka därför inte in något du inte har fått lov att använda, det riskerar att raderas.
Marknadsföring av exempelvis foder, djurförsäkringar eller övrig försäljning är inte tillåtet.


Stort Grattis till Linda Ryman och Hirkaho’s Dragon Lady

Stort Grattis till Linda Ryman och Hirkaho’s Dragon Lady – Hybris som 15 juli tog sitt tredje 1:a pris i Lydnadsklass 1 och därmed även titeln LD1!
Hälsningar Kennelmamma Caroline 

Linda Ryman och Hirkaho’s Dragon – ”Lady”

Grattis till Vååga och matte Laila för en enorm prestation i rallylydnad!

Grattis till Vååga och matte Laila för en enorm prestation i rallylydnad! På endast 3 starter knep denna fantastiska duo titeln RLD N den 10/6, Vååga var då knappt 11 månader gammal. Nu ser vi fram emot att se er tävla tillsammans i de högre klasserna! 
Lyckönskningar och ännu ett grattis,  Kennelmamma Emma

Pansargrisen Blissful Butterfly – ”Vååga”

Stort Grattis till Christina Wigren och Hirkaho’s Urgent Fury- Brio

Stort Grattis till Christina Wigren och Hirkaho’s Urgent Fury- Brio som den 19 juni tog sin 5e uppflyttningpinne i Hoppklass 1 och därmed också titeln AGHD1!

Hälsningar kennelmamman Caroline Remula

Hirkaho’s Urgent Fury

Stort grattis till dig Sofie Karakas med Brinks Notorious Magnetism, El Chapo

Stort grattis till dig Sofie Karakas med Brinks Notorious Magnetism, El Chapo för ert fantastiska arbete, samt prestationer.

Att ni var duktiga det visste jag redan, men att lyckats att bli Expert Trick dog på så kort tid, det är grymt bra jobbat.

Massa kramar från kennelmamma Maria!

Brinks Notorious Magnetism

Grattis till Carolin Kvarnström och RLD N Hirkaho’s Desert Storm

Grattis till Carolin Kvarnström och RLD N Hirkaho’s Desert Storm – Lycka som 30 oktober tog sitt 3e kvalificerande resultat i fortsättningsklass och därmed titeln RLD F! 

RLD N RLD F Hirkaho’s Desert Storm

Grattis Lina med Bowie till RLD N!

16 nov| Heart Of Fame Take A Chance On Me ”Bowie” med matte Lina Svennevid tog titeln RLD N I Tierp den 4/10 2020.

Stort grattis från kennelmamman Jessica 

Heart Of Fame Take A Chance On Me

Grattis Cecilia och Midas till RLD A!

04 okt| Cecilia Söderström och Hirkaho’s Constant Phoenix – Midas tog den 19 september två kvalificerade resultat i avanceradklass rallylydnad och därmed titeln RLD A.

Stort grattis önskar kennelmamma!

Hirkaho’s Constant Phoenix – Midas

Stort grattis till Elin och Matheriz Keep Kissing ”Räkan”

27 sep| Elin Ganelius och Räkan har den 3 september erhållit titeln RLD N samt domarens favorit. Men inte nog med detta, den 27 september har de även tagit sitt tredje diplom i Nosework klass 1 i tävling samtliga sök och får därmed börja tävla i klass 2 i tävlingar för samtliga sök.

Stort grattis, vi är så stolta över er och tacksamma över att få vara med på er fantastiska resa.
Kramar Jennie och Odin

Räkan – Matheriz Keep Kissing

Grattis Caroline och Hirkaho’s Desert Storm – Lycka till titeln RLD N!

31 aug|Caroline Kvarnström och Lycka tog titeln i Hudiksvall den 1/8 där dom också tog en 2:a placering. Grattis önskar kennelmamma!

RLD N Hirkaho’s Desert StormNosework helg med Kennel Blondietales

15 jun | Första kennelträffen 2020 för Kennel Blondietales blev med inriktning nosework, instruktör för helgen var duktiga Michaela Andreasson på Hubbeshundkurser. Kursen hölls på Hönö hembygdsgård
i Göteborgs skärgård vilket innebar otroligt utmanande och varierande sökområden. Något som Michaela är väldigt duktig på är att se varje enskilt ekipage och lägga upp övningar som passar både de oerfarna och de mer erfarna ekipagen vilket gör att alla kan vara med och samtidigt känna att
man får utmaning i söken. Michaela är också en mästare på att tänka ”utanför boxen” vilket innebär att man som förare alltid lämnar träningen med något nytt och tänkvärt. Nio staffar totalt, varav två
lydnadshundar som bara var där för sällskapets (paus-underhållnings) skull (vem vill inte umgås med kennelfamiljen liksom?) och ett finbesök från Minipina’s ”Qvick”.

Första dagen hade vi strålande väder vilket innebar utomhussök, vi började dagen med så kallade micro-områden. Micro-områden är små sökområden där föraren egentligen inte behöver röra sig alls
eftersom längden på linan/kopplet täcker hela sökområdet. Övningen kan användas för boosta etiketten (etikett = doften hunden letar efter), jobba med lin/koppel-hantering, öva på starter, öva på markeringar, öva på att effektivt kunna starta om hunden efter hittad gömma eller för att sakta
ner hundens söktempo och få en mer noggrann sökhund. Staffen är ju väldigt explosiv och snabb och som förare är det viktigt att man har verktyg för att kunna lugna ner tempot för att få ett mer strukturerat sök, ju högre upp i tävlingsklasserna man kommer desto viktigare blir det. Efter micro-
områdena gick vi över till att jobba på höga gömmor och avslutade sedan med en fartfylld stafett, där målet var att ha kul och prova något helt nytt. Stafetten innebar ett område med flertalet gömmor, där man efter att ha tagit en gömma skulle springa ut ur sökområdet och belöna externt,
för att sedan kasta sig in i området igen, här gick det undan!

Dag två bjöd på riktigt skitväder (eller ska man säga: helt normalt Göteborgs-väder) där regnet stundtals vräkte ner. Fantastiskt nog så var hundarna även välkomna inne i de gamla byggnaderna på hembygdsgården; som rymde allt från en gammal skolsal till ladugård och specerier-affär. Under dagen tog vi oss an de olika sökområdena där ekipagen jobbade utefter sina egna önskemål. Vi avslutade sedan helgen med ett klass 3 inomhussök där alla ekipage sökte blint (blint = föraren vet ej var gömmorna är). Klass 3 innebär att ett sökområde kan innehålla tre separata sökområden, i varje område finns 0–3 gömmor och föraren vet inte i förhand hur många gömmor som finns (till skillnad från klass 1 och 2 där föraren vet exakt hur många gömmor det finns). Att söka blint ger lite
tävlingskänsla och trots små-nervösa mattar/hussar så lyckades hundarna fint förmedla de gömmor som fanns och även klart och tydligt visa sin förare vilket av områdena som var tomt. Enligt mig är staffen en perfekt sök-hund, hög motivation, miljöstark, tar för sig, självständig men samtidigt
samarbetsvillig, så till er som inte har provat så kan jag varmt rekommendera att testa antingen nosework, specialsök eller kanske bruksets sök/uppletande grenar. Årets första kennelträff blev
otroligt lyckad och vi ser redan fram emot en favorit i repris ute på Hönö, men innan reprisen så blir det kennelträff för Michelle Holmlund i lydnad i september. Tusen tack Michaela och Blondietales gänget för en lyckad helg!

// Jonna Hynynen


Stort grattis till Tommy Haukeland och Rascalstaff Demiguise för titeln Norsk Lydnadschampion!

1 jun | Vi är så imponerade och stolta över era insatser!
/från din egna fanclub, Rascalstaffgänget

Wow! Grattis Tommy och Nova!

Gratulerar Albin och Just Flawless the princie Nocco till godkänt anlagsspår!

12 maj | Kennelmamma Malin gratulerar Albin och Just Flawless the princie Nocco till godkänt anlagsspår! Jag är så stolt över er! 

// Malin Karlsson

Albin och Nocco – vilket team!

Rosa Parks Athena ”Lava” kvalat in till SM

27 April |Det är med stor glädje och stolthet jag kan meddela att Rosa Parks Athena ”Lava” kvalat in till SM och kommer att representera rasen på RallylydnadsSM i oktober 2020.! 
Innan kvalperioden stängdes lyckades vi skrapa ihop 682/700 poäng, ett snitt på 97.4/100.  Vi håller alla tummar och tassar att  det blir av, SM är en dröm som går i uppfyllelse!
//Malin och Lava

Hejja er!

Grattis till Angelica och Gnizta

25 Mars | Grattis Angelica Lindström och Hirkaho’s Rose Tattoo – Gnizta till titeln RLD N önskar kennelmamman!

// Caroline Remula

Grattis Angelica och Gnizta!

Grattis Jennie och Odin!

10 mars | Stort grattis till godkänt doftprov eukalyptus 200209 Jennie och Odin (Bubbly Staff’s Come And Get It), bra jobbat! Kram från kennelmamman.
/ Janina Björkman

Bra jobbat Odin!