Senaste nytt från UK

AVELSWEBINARIUM
Välkomna att delta på avelswebinarie! I samarbete med SvTek och rasklubbarna för AST och bullterrier/miniatyrbullterrier bjuder vi in alla avelsintresserade medlemmar till två spännande digitala föreläsningar, med fokus på bull&terrier-raserna, denna gång med tema mentalitet. Läs mer här!

UPPFÖDARMÖTE 11 MAJ
Välkommen till uppfödarmöte i Göteborg lördagen den 11 maj!
Temat är RAS och RAS-revideringen som kommer pågå under året. Vad vill vi ha för avelsstrategier för rasen i framtiden? Skall vi ha krav på känd mentalitet? Hur skall vi jobba med korsbandsskador? Vilka DNA-tester är egentligen relevanta för rasen? Ja frågorna är många och mycket skall diskuteras. Detta är din chans att vara med och påverka utformningen av det nya RAS-dokumentet!

Tid: 10-14
Plats: Anicura Västra Djursjukhuset, adress: August Barks Gata 8, Västra Frölunda, Sweden, 42132 

Alla medlemmar är givetvis  välkomna att delta – man behöver inte vara uppfödare. Anmäl till avel.ssbtk@gmail.com senast 4 maj (så att vi kan beställa fralla och planera lokalen)

Ps 1 Christel har lovat att hon skall bjuda på hembakat, så nu måste ni anmäla er BUMS! Ds
Ps 2 Vi bjuder även på litervis med kaffe och frallor! Ds

VALPMEDLEMSKAP 2023
Vi vill tacka följande uppfödare som under 2023 valde att stötta rasklubben med valpmedlemskap:

Hirkaho’s
Kronsäter’s
Källhagen
Lindvallarnas
Momentstaff
Playhills
Rochamgo
Staffelycka
Truxelis
Wangenstaff

VALPUTVÄRDERING
Vi har tagit fram en utvärderingsmall som du kan skicka ut när din valpkull fyllt 1 år. Syftet är att identifiera tidiga tecken på atopi i kullen, och är ett initiativ med anledning av de uppdaterade avelsstrategierna i RAS. Du hittar mallen här. 

SE UPP FÖR LÅG SOCIALITET OCH RÄDSLOR
Vi är bekymrade över att många av staffarna uppvisar låg socialitet i kombination med rädslor när de mentalbeskrivs. Egenskaper som enligt rådande forskning och som beskrivs i 500-analysen har hög arvbarhet. Tänk till när du gör din avelsplanering så att du inte dubblerar egenskaper, t.ex. två föräldradjur där båda uppvisar stor rädsla i kombination med låg nyfikenhet eller låg socialitet.

Vi vet att många tycker att BPH-diagrammen är svåra att tolka, vill du ha hjälp så bistår vi dig gärna. Samtliga medlemmar i UK har mångårig egen vana från att beskriva sina kullar med både BPH och MH.

Under kommande verksamhetsår hoppas vi kunna publicera ett Mentalitetskompendium, som ytterligare stöd för våra uppfödare.

Köptips! Fantastiskt bra tolkning och fördjupning av rasstandarden.
rosie

Uppfödarkommittén

Kontakta

Emma Josefsson (sammankallande) Jennifer Bengtsson & Christel Högberg