Kommittéer

Rasklubbens arbete bedrivs i olika grupper, kommittéer. Vanligen är sammankallande i varje kommitté också medlem i styrelsen, medan övriga kommittémedlemmar är privatpersoner som engagerar sig utifrån sitt intresse t.ex. viltspår eller avelsfrågor. Har du frågor till någon av klubbens kommittéer så är det till sammankallande du hör av dig i första hand.
Vill du engagera dig i någon kommitté och bidra med ditt engagemang och kunskap? Hör av dig till styrelsen! Man behöver inte vara expert eller proffs, vi har alltid behov av glada staffevänner som har engagemang och energi ♥

Tävlingskommittén

Staffen är en populär tävlingshund inom flertalet hundsportgrenar. I många år har den visat framtassarna på agilitybanorna, och senaste tiden har den briljerat även med sin skarpa nos i ”nya” sporten nosework. Vi har också många staffar som är viltspårschampions.
Tävlingskommittén anordnar klubbens tävlingar i rallylydnad, tävlingslydnad och agility under Rasspecialen. Kommittén anordnar även prova-på-dagar och helgkurser i olika grenar samt svarar på frågor från medlemmarna. Kommittén ansvar för uttagning och anmälan till Viltspårs-SM för terriers samt utser Årets Stafford i hundsportgrenarna. 

Har du förslag på helgkurs eller rolig hundsportaktivitet som Tävlingskommittén kan anordna – med din hjälp?  Hör av dig!

Utställningskommittén

Den svenska staffeaveln håller mycket hög exteriör kvalitet och svenska staffar har t.ex. blivit BIR på Crufts de senaste åren. Rasklubben anordnar varje år två officiella utställningar, där som regel rasspecialister från rasens hemland, bjuds in för att döma – Rasspecialen och Vinterspecialen. Utställningskommittén ansvarar också för poängberäkningen i Årets Utställningsstafford.

Har du förslag på hur du kan hjälpa klubben utveckla sina utställningar, vill hjälpa till att anordna eventen eller sponsra någon av utställningarna? Hör av dig!

Uppfödarkommittén

Ansvarar för avelsfrågor och utarbetar avelsstrategier med uppfödarkåren som bollplank. Kommittén har också löpande dialog när det gäller nyheter, forskning och rådgivning med SKKs Avelskommittén samt Terrierklubbens avelsansvariga. Kommittén anordnar årligen uppfödarmöten och bjuder in till intressanta föreläsningar. Alla medlemmar är välkomna till UKs aktiviteter, man behöver ej vara uppfödare själv för att få delta eller vara med att diskutera allt det spännande och kluriga som hör avel till! UK har mycket information för den avelsintresserade, under fliken ”För Uppfödare” här på hemsidan.
Medlemmarna i kommittén är alla uppfödare själva och har tystnadsplikt. Ingen fråga är för dum för att ställas, vi hjälper dig med stort och smått när det gäller avel och uppfödning – eller hänvisar dig vidare till ”rätt” instans.

PR-kommittén

Har hand om sponsring, marknadsföring samt försäljning på våra arrangemang. PR-kommittén behöver alltid förstärkning – är du driven och duktig och t.ex. har brinnande lust att jaga sponsorer? Då är du anställd av PR-kommittén idag! Har du ett företag som vill stötta klubben med sponsring och kanske sälja dina varor på Rasspecialen? Hör av dig!

Rasmonter-kommittén

Rasklubben har rasmontrar med pussglada staffar på de stora utställningarna My Dog Göteborg och Stockholms Hundmässa.  Man brukar oftast bemanna montrarna 2 och 2 i tretimmarspass. Har du en miljöstabil staff som älskar folk och aldrig tröttnar på att bli klappad, är du som klippt och skuren för att stå i rasmonter! Hör av dig med din intresseanmälan redan idag!

11722638_10153559619836162_1970273591613943978_o

Tävlingskommittén

Kontakta

Sammankallande Therese Levander

gränna

Utställningskommittén

Kontakta

Sammankallande Jennie Holmberg

rosie

Uppfödarkommittén

Kontakta

Sammankallande Emma Josefsson

241902416_3100790543474069_4852465365542389736_n

PR-kommittén

Kontakta

Sammankallande Michaela Andersson

49805544_2326426037577194_2345919696945020928_n

Rasmonter-kommittén

Kontakta

Sammankallande Yvonne Lundberg